Новорічні пісні для дітей англійською мовою

...

Новий рік і Різдво — зимові свята, на які чекають і діти, і дорослі. У кожній країні є свої традиції проводів старого року та зустрічі нового. Святкова ейфорія охоплює всіх ще на початку грудня. Асортимент магазинів поповнюється ялинковими прикрасами, новорічними сувенірами та іншими атрибутами. Люди поспішають розв'язати всі проблеми, щоб не «тягнути» їх до прийдешнього року, намагаються позбутися від старого мотлоху, прибирають оселю, наряджають ялинку.

Та найбільш очікуваний Новий рік для дітлахів. В Україні для них організовуються святкові заходи у дитячих садках, організаціях, де працюють батьки. А вдома в перший день Нового року на них чекає під ялинкою розкішний подарунок — щось із того, що вони замовляли святому Миколаю. Нерідко сам Миколай може завітати у гості до дитини, щоб презентувати їй подарунок особисто. 

Звичайно, що за такий гостинець Миколаю треба буде віддячити. Найчастіше він просить розказати віршик. Проте можна сказати дитині, що дідусь буде дуже вражений, якщо він зможе почути гарну новорічну пісеньку. Вивчити її можна дуже легко, а для вибору найцікавішого для себе варіанту можна скористатися поданим нижче списком.

Новорічні пісні англійською мовою для дітей – про що вони?

Цю підбірку цілком можна розглядати як своєрідний топ трійку новорічних пісень:

  1. When Santa Got Stuck Up the Chimney («Коли Санта застряг у димарі»). В Україні гостинці приносить святий Миколай, а в Америці — Санта. У всіх містах світу діти з нетерпінням чекають свята, а в останній день старого року багато хто з них намагається з усіх сил не заснути ввечері, щоб побачити того, хто покладе подарунки під ялинку або в чарівну шкарпетку. Очевидно, така ідея сподобалася автору цієї пісні, в якій розповідається про Санту, що застряг у трубі. 
  2. Little Snowflake («Маленька сніжинка»). Ця пісенька надзвичайно милозвучна, асоціюється тільки з ніжністю і легкістю. Проте інакше і бути не може, оскільки саме так сприймаються дітьми легенькі пухнасті сніжинки. Вони такі маленькі й так гарно падають з неба. Падають, падають і падають, потрапляючи на носик. Ці новорічні вірші для дітей англійською мовою написані буквально кількома словами, які весь час повторюються під дуже гарну і ніжну мелодію. Достатньо тільки одного прослуховування — і дитина вже буде сама її підспівувати.
  3. We wish you a merry Christmas («Ми бажаємо вам щасливого Різдва»). We wish you a merry Christmas — ці слова рефреном звучать протягом всієї пісні. Мелодійна, ритмічна, в чомусь навіть урочиста пісенька часто сприймається, як гімн Різдва. Запам’ятовується вона відразу, після першого ж прослуховування. Окрім того, її навіть можна сприймати як універсальну. Адже з такою піснею можна привітати не лише святого Миколая, але й бабусю з дідусем, інших родичів, друзів, знайомих, батьків, братика чи сестричку.

Музичні твори, наведені у цій добірці, створювалися спеціально для маленьких дітей, а тому вони досить прості й мають мелодію, яка дуже добре запам’ятовується. Варто зазначити, що це найбільш популярні дитячі пісеньки про Різдво і Новий рік, які найчастіше співають малі в країнах Європи та в Америці. 

Новорічні пісні англійською мовою для дітей — вічна класика

Музичні твори з цього списку часто зустрічаються у різдвяних фільмах. Колись їх з великим задоволенням співали татусі й матусі, бабусі й дідусі. Не менш цікаві вони й для сучасних дітей:

  • Jingle Bells: цього року цій пісні виповнилося аж 165 років. Вперше її виконав Френк Синатра, і відтоді «Срібні Дзвіночки» стали справжнім символом новорічних свят. Протягом півтори сотні років пісню переспівали десятки музикантів, в Америці її дуже люблять виконувати в дитячих хорах;
  • All I Want for Christmas is My Two Front Teeth («Усе, що я хочу на Різдво, це мої два передні зуби»). Ця пісня — справжній новорічний хіт. Її автор — звичайний шкільний вчитель, який помітив, що майже у всіх його маленьких учнів не вистачає двох передніх зубів. Він озвучив побажання таких дітей, які мріють про те, щоб повернути собі зубки й мати можливість правильно вимовляти звуки.

Це далеко не весь перелік того, що можна вчити разом з дитиною. Адже навіть ті дорослі, які не володіють англійською мовою, все одно прокручують мотиви таких пісень у своїй голові. А з дітьми все набагато простіше. Головне — правильно вибрати пісню, й організувати сам процес так, щоб він мав вигляд цікавої гри. Зазвичай мелодії й простенькі слова запам’ятовуються ними відразу. Якщо ж текст буде дещо складнішим — пісню варто повторювати протягом дня. 

Полегшити процес вивчення допоможе смартфон або планшет. Контент треба завантажити й вмикати пісеньку в будь-який зручний для дитини час — навіть дорогою до дитячого садка або під час прогулянки тощо. Таким чином можна вивчити не одну, а всі музичні твори зі списку й навіть скласти свій особистий перелік новорічних дитячих пісень.

 

Дата публікації: 05/01/2023 15:27
Дата перевидання: 30/11/2023 15:27
Автор: Надія Яношівська
Tori Hello
Перевір свій рівень англійської на безкоштовному тестуванні

Познайомимось, визначимо рівень володіння мовою та покажемо, як проходить навчання

Розповімо як
проходять заняття

🎓 Розповімо про навчання, викладачів, графік та оплату

👩‍🏫 Призначимо безкоштовний пробний урок

З питань корпоративного навчання зв’яжіться з нами по email

direktor@oratorica.com.ua
contacte
free call