Як швидко вивчити англійську мову в домашніх умовах

...

За наявності достатньої особистої мотивації та бажання вивчити англійську цілком можна вдома самостійно. Якщо немає мети, просуватися не дуже цікаво. Мотив підійде будь-який: вивчити мову на спір або для вільного спілкування під час подорожей, щоб читати авторів і дивитися фільми в оригіналі… Варіантів багато. Насправді опанувати англійську не так вже й важко, хорошим стимулом може стати спілкування в колі студентів на курсах онлайн.

Спочатку необхідно визначити свій рівень володіння мовою. Це дасть змогу скласти коректний індивідуальний план навчання для отримання бажаного результату. Очевидно, що люди зі знаннями на рівні А1 (Beginner) попри все бажання не зможуть займатися за програмою для Upper-Intermediate і вище. Починати завжди варто з простого, поступово доповнюючи та розширюючи обсяг навчального матеріалу.

Як вивчити англійську мову швидко та легко?

Всупереч поширеній помилці, домашнє навчання може бути не менш ефективним, ніж очне в мовній школі або на курсах. Щобільше, практика показує, що вибір такого способу приносить дуже високі результати для студентів-інтровертів. Перебуваючи у знайомому звичному оточенні, без контакту зі сторонніми, такі люди можуть набагато ефективніше концентруватися на процесі навчання. Це дозволяє підвищувати продуктивність засвоєння матеріалу. Єдина проблема — нестача живого спілкування. Але завдяки всесвітній павутині її цілком можна вирішити. Багатьом допомагає спілкування з друзями на англомовних форумах, добре, якщо вдасться знайти однодумців з цікавого хобі.

Щоб отримати бажаний результат, зовсім необов'язково йти стандартним шляхом. Ніхто не знає вас краще за вас самих. Саме тому лише студент у процесі навчання може визначити та зрозуміти, чого саме йому не вистачає у загальному курсі. Цілком можливо з незліченної кількості порад та рекомендацій вибрати ті, які знаходять відгук, та інтенсивно їх використовувати. До найефективніших порад щодо того, як швидко вивчити розмовну англійську мову в домашніх умовах, можна віднести:

  • складання чіткого плану особистого навчання й обов'язкове дотримання тимчасових рамок;
  • використання програм для мобільного та інших гаджетів для вивчення нової лексики;
  • обов'язкові короткі щоденні заняття для вивчення нової лексики та граматики;
  • живе спілкування з носіями особисто або онлайн;
  • зміна мови інтерфейсу на телефоні, комп'ютері.

Найпопулярніші методи експрес вивчення англійської вдома

У спілкуванні не обійтися без словникового запасу, у носіїв англійської він становить 12-20 тисяч слів, а щоб добре порозумітися, вистачає 1,5-2 тисяч. Якщо розібратися, це не так уже й багато, якщо щодня вивчати по 5-10-15 слів. А щоб слова було легше запам'ятати, потрібно пробувати різні методи, так простіше визначитися, який із них найкраще підходить вам.

Добре засвоїти чужу мову допомагає поєднання кількох практик:

  • Читання — починати краще з новин, невеликих простих оповідань, багатьом подобаються книги для дітей.
  • Прослуховування — можна вибрати фільми, серіали. Сприяє запам'ятовуванню й пасивне аудіювання, коли англійська мова звучить на задньому фоні.
  • Повторення — найбільш вдалим варіантом будуть пісні. Римовані рядки легше запам'ятати й повторити, акцентуючи при цьому на правильній вимові.

Добре працює метод записок, коли по всій квартирі розклеєні стікери із назвами предметів англійською мовою. Бажано розпочати з пріоритетної теми, щоб поповнювати лексичний запас блоками: сім'ю, їжу, подорожі. Лінгвісти радять запам'ятовувати слова в контексті, оскільки у реченні сенс може змінюватися.

Як навчитися застосовувати англійську мову у спілкуванні?

Найбільші проблеми у переважної більшості студентів виникають не з граматикою чи запам'ятовуванням нової лексики, а із застосуванням отриманого багажу знань на практиці. Саме тому професійні педагоги наполегливо рекомендують кожен новий крок до вивчення теоретичного матеріалу доповнювати практичними заняттями з говоріння. Для цього сьогодні навіть необов'язково виходити із дому. Цілком достатньо зареєструватися в онлайн спікінг-клабі або на одному із сайтів, де можна поспілкуватися з носіями англійської. Для останніх доступні платні й безоплатні версії.

Ігнорувати цю рекомендацію не варто, оскільки безпосереднє спілкування з іншими учнями-носіями дозволить:

  • порівняти свій рівень знань із рівнем співрозмовника;
  • покращити сприйняття іноземної мови на слух;
  • навчитися розуміти сказане незалежно від акценту, особливостей вимови співрозмовника;
  • подолати внутрішнє збентеження, що заважає заговорити англійською;
  • почути себе з боку та звернути увагу на те, з чим варто попрацювати у вимові.

Практичне використання теоретичних правил призводить до їх швидкого переходу з короткострокової пам'яті в оперативну, тому навички говоріння відточуються до автоматизму.

Як можна вивчити англійську мову швидко вдома та визначити прогрес?

Наступна перешкода при домашньому вивченні іноземної виникає у складнощах контролю й визначення рівня особистих досягнень. Бачити власні успіхи дуже важливо, оскільки їх наявність мотивує на подальшу успішну роботу. За відсутності вчителя та інших студентів визначати собі контрольні рубежі також доведеться самостійно. На сучасному етапі це не так складно. Практично для будь-якої теми можна знайти платний або безоплатний онлайн-тест. Його потрібно пройти й визначити, наскільки успішно вивчена тема.

Що робити, якщо нічого не виходить?

Напевно багато хто з вас намагався вивчити англійську самостійно, не бажаючи витрачатися на репетиторів і курси. Але, як показує практика, досягти успіху в цьому починанні вдається одиницям, хоча причини невдач різні. Дається взнаки відсутність програми дій і недолік розмовної практики, правильної вимови. Але зневірятися не потрібно, освоїти англійську всього за 2-3 місяці на достатньому рівні, щоб розуміти й говорити, реально на онлайн курсах у центрі «Ораторика»!


Дата публікації: 06/12/2022 11:39
Дата перевидання: 09/11/2023 11:39
Автор: Надежда Яношевская
Tori Hello
Перевір свій рівень англійської на безкоштовному тестуванні

Познайомимось, визначимо рівень володіння мовою та покажемо, як проходить навчання

Розповімо як
проходять заняття

🎓 Розповімо про навчання, викладачів, графік та оплату

👩‍🏫 Призначимо безкоштовний пробний урок

З питань корпоративного навчання зв’яжіться з нами по email

direktor@oratorica.com.ua
contacte
free call