Як вивчити граматику англійської мови

...

Досить відомий факт: як тільки люди чують про англійську граматику, вони відразу ж впадають у паніку через велику кількість нюансів, часів та складнощів, які до неї входять. Але варто зазначити, що все не так страшно, як може здатися на перший погляд. Комплексний підхід дозволить з легкістю впоратися із цим завданням, залишивши далеко позаду всі почуття страху й забобони, які вкоренилися в суспільстві. Наприклад, навіть українська мова для іноземців буде набагато складнішою й незрозумілішою, ніж для нас англійська. Тому потрібно просто почати послідовно її вивчати. Вся конструкція англійської мови досить логічно побудована, безліч правил витікають одне з іншого. Тому слід рухатися від базових знань, а вже далі переходити до складніших завдань, повторюючи пройдений матеріал.

Хороші матеріали — запорука успіху у вивченні англійської граматики

З питанням про те, як вивчити граматику англійської мови, може допомогти певна література, де буде докладно та зрозумілою мовою розказано про всі аспекти, які стосуються граматичних конструкцій. Важливо, щоб усі вони були підтверджені певними прикладами, з якими буде нескладно розібратися. 

Але навіть найліпший підручник не допоможе досягти цілі, якщо людина не може запам'ятати певні елементи. Для цього необхідно підібрати засіб, який відповідає різним властивостям пам'яті конкретного учня. Наприклад, комусь легше запам'ятати яскраву картинку, а хтось краще сприймає інформацію на слух. З огляду на це, варто завжди підбирати ті форми завдань, які більше підходять. Інколи можна навіть роздрукувати необхідну для вивчення інформацію, щоб вона завжди знаходилася перед очима. Все засвоєне потрібно завжди закріплювати на практиці, для цього можна пошукати в інтернеті різноманітні тести й опитувальники, розроблені для різних рівнів знань. Краще виконувати низку вправ на закріплення певного матеріалу в процесі його вивчення, наприклад, це можуть бути правила використання модальних дієслів.

Допоміжні засоби навчання 

Часто постійне штудіювання підручників не приносить бажаного результату. Коли один розділ пройдений, і учні переходять до іншого, вони часто забувають щойно вивчену інформацію. Тому так важливо постійно практикуватися. Для цього підійдуть різні варіанти, серед яких варто виділити такі:

  • використання граматичних конструкцій і правил побудови речень під час спілкування із носіями мови в різних соціальних мережах або на сайтах, обговорення різноманітних актуальних питань в розмовному клубі;
  • навчання інших, під час якого краще засвоюється пройдена інформація, тому можна поєднати свій прогрес з розвитком інших;
  • подорожі до англомовних країн: в цьому випадку відбувається повне занурення в іноземне мовне середовище, тому вибору не буде, доведеться використовувати всі свої знання англійської.

Для тих, хто любить художню або наукову літературу, найкраще підійде читання творів, статей англійською, щоб на конкретних прикладах побачити, як автори використовують правила граматики. В цьому випадку підійдуть також серіали, фільми й пісні: намагайтесь зрозуміти, про що йде мова в улюбленій пісні, що мають на увазі герої кінострічки. Це важко, але лише спершу. 

Декілька загальних аспектів 

Починати вивчення граматики краще на курсах іноземних мов «Ораторика» (індивідуально з викладачем або в групі). Ми застосовуємо перевірену часом методику викладання англійської, яка гарантує швидкий прогрес і досконале володіння мовою після завершення всіх ступенів навчання.

Якщо ж ви збираєтеся вивчати граматику самостійно, тоді вам потрібно ставити перед собою завдання й намагатися їх виконати до певного часу. Не варто боятися робити помилки, бо вони будуть з'являтися постійно. Головне — це аналізувати їх, не лінуватися та бути чесним стосовно себе. Якщо якась тема пройдена не дуже добре, потрібно сісти й розібратися в ній ще раз. Допомогти в цьому питанні здатні різноманітні програми, які спрямовані саме на вивчення граматики. В них доволі докладно розглядаються загальні питання, надаються життєві приклади, а потім пропонуються завдання на закріплення пройденого матеріалу. Цей шлях підходить тим, кому бракує часу на повноцінне занурення в проблему, а, наприклад, на шляху до роботи або додому є година, яку можна присвятити англійській. 

Вивчити граматику англійської цілком реально! Багато людей у світі вже впоралися з цим завданням, тому в ньому немає нічого неможливого. Головне — це поступовість і постійна практика, яка допоможе засвоїти вивчене й потім використовувати знання вже в реальному житті.

 

Дата публікації: 05/01/2023 16:33
Дата перевидання: 30/11/2023 16:33
Автор: Надія Яношівська
Tori Hello
Перевір свій рівень англійської на безкоштовному тестуванні

Познайомимось, визначимо рівень володіння мовою та покажемо, як проходить навчання

Розповімо як
проходять заняття

🎓 Розповімо про навчання, викладачів, графік та оплату

👩‍🏫 Призначимо безкоштовний пробний урок

З питань корпоративного навчання зв’яжіться з нами по email

direktor@oratorica.com.ua
contacte
free call