Найкращі казки англійською мовою

...

Вони надихають і захоплюють, приносять радість і навіть захват! Йдеться про те, що любить кожна дитина в будь-якому куточку світу — казки. Однак це не лише спосіб отримати задоволення від цікавої історії, а ще й чудовий інструмент для вивчення мови. Казки зазвичай написані просто і зрозуміло, саме тому вони підходять для поповнення словникового запасу і допомагають краще зрозуміти особливості мови. І це стосується не лише малюків, а також дорослих студентів-початківців. Нижче ми надамо список різних казок англійською відповідно до ваших потреб, а ще поділимося корисними ресурсами для пошуку англомовної літератури. 

Казки англійською для дітей

Для маленьких діток казки — це завжди можливість винести урок про дружбу, сміливість і добрі вчинки. А ще більше користі вони приноситимуть, якщо вписати коротенькі повчальні історії до програми вивчення іноземної мови.

  1. The Ugly Duckling. Казка, що надихає на віру в себе та показує, що кожен має свою унікальність і красу. Трохи лексики: duckling - каченя; swan - лебідь; ugly - потворний; beautiful - гарний
  2. Goldilocks and the Three Bears. Відома казка про дівчинку, що залізла в будинок до трьох ведмедів. Трохи лексики: porridge - каша; chair - стілець; bowl - миска; sleep - спати; bear - ведмідь.
  3. The Tortoise and the Hare. Класична байка про перегони між черепахою та зайцем. Трохи лексики: slow - повільний; race - перегони; win - перемогти; fast - швидкий; finish line - фініш.

Казки англійською для початківців

Казки для тих, хто лише вивчає англійську, поєднують в собі доступність розуміння та навчальний фактор. Вони допомагають швидко зрозуміти основи мови, тоді як колоритні цікаві історії не дають сумувати. 

  1. The Gingerbread Man. Історія про пряникового чоловічка, який ожив і втік від своїх творців. Трохи лексики: Run, run, as fast as you can! - Біжи, біжи, так швидко, як тільки можеш; out of reach - поза межами досяжності; chase after someone - переслідувати когось.
  2. Alice’s Adventures in Wonderland. Сповнена дивовижних пригод і незвичайних героїв класика англійської літератури, що точно надихатиме на розширення словникового запасу. Трохи лексики: follow the White Rabbit - йди за Білим Кроликом; drink me, eat me - випий мене, з'їж мене; get lost in a maze - загубися в лабіринті.
  3. Peter Pan. Герой мандрує до чарівної Нібиландії, де діти можуть дізнатися нові слова й вирази, а разом з Пітером Пеном засвоїти уроки дружби й відповідальності. Трохи лексики: second star to the right - друга зірка праворуч; never grow up - ніколи не дорослішай; fly off to Neverland - відлітай у Нібиландію.
  4. The Little Mermaid. Історія про пригоди маленької русалки, яка мріяла стати людиною, щоб бути разом з принцом. Трохи лексики: under the sea - під водою; dream of a different life - мріяти про інше життя; make a deal - укласти угоду.
  5. The Happy Prince. Казка про золоту статую принца й шпака, що разом допомагали бідним людям. Трохи лексики: weep for the poor - оплакувати бідних; shiver from the cold - тремтіти від холоду; carry out a good deed - зробити добру справу.

Де шукати казки на англійській мові?

На сьогодні існує чимало ресурсів, де можна знайти потрібну літературу. Тому для економії вашого часу ми зібрали доступні кожному онлайн-платформи та книжкові видання з казками. Вони містять як класичні твори, так і сучасні.

Сайти

В цьому переліку всі джерела мають вільний доступ, простий функціонал і великі бібліотеки англійських казок на будь-який смак:

  • Project Gutenberg. Безплатна онлайн-бібліотека з літературою різними мовами. Вона стане в пригоді не лише дітям, а й дорослим, адже тут без будь-якої підписки можна читати онлайн або завантажувати улюблені книги англійською.
  • Storyberries. Сайт з барвистими ілюстраціями, текстовим варіантом і відеосупроводом казок. Користуючись зручними фільтрами, можна обрати потрібний віковий діапазон (0-3 роки, 3-6 і т.д.)
  • American Literature. Серед усієї англомовної літератури є окремий розділ, відведений на дитячі твори. Крім казок, в ньому можна знайти короткі повчальні історії, різдвяні твори, поеми та багато чого іншого.
  • Kids Gen. Вміщує велику колекцію від вічної класики до сучасних казок, від коротких до довших творів. А ще тут є відеоказки про Гензеля і Гретель, Рапунцель, Сніжну королеву тощо.
  • BedTime Short Stories. Зручна платформа, де можна відсортувати літературу за віком (0-3, 4-6, 7-12 і юні читачі), темами (казки на ніч, для дівчат, твори братів Грімм, про тварин, гелловінські та багато інших). До того ж тут є вже готові збірки цікавих різдвяних історій, тож не прогайте шанс створити святковий настрій собі та дитині!

З перекладом

В цьому розділі перед вами невеликий список книжкових видань, які можна знайти в місцевих книгарнях. Вони спеціально адаптовані до вивчення іноземної мови, оскільки вміщують англійські казки з перекладом. Такі матеріали стануть корисними не лише для самостійного читання дітьми, адже батьки зможуть читати та вивчати мову разом з ними. 

  • «Казки англійською», вид-во «Пегас». Невеликий збірник всесвітньо відомих творів. Автори постаралися, щоб лексика була простою і зрозумілою, замість складних часів всюди вживаються лише Present Simple та Present Continuous. Для швидкого запам'ятовування часто зустрічаються повтори фразових дієслів, ступенів порівняння прикметників, а також дієслів у 3-й особі однини. На кожній сторінці зроблені виноски з новими фразами та перекладом, а наприкінці книги наведено повний словник використаних слів.
  • «Англійські народні казки», вид-во «Арій». Збірка з адаптованими до вивчення текстами, а також розробленими спеціально до них вправами на закріплення матеріалу. До комплекту додається невеликий словник з перекладом українською.
  • «Pogorelov Tales». Молодий український письменник випускає для дітей двомовні книжки з сучасними казками. Вони поділені на дві частини, де в одній написаний оригінальний варіант українською, а в другій — переклад англійською. Кожна книжка супроводжується яскравими ілюстраціями, а ще на офіційному сайті доступний безплатний аудіоваріант одного з творів.

Українські казки англійською мовою

Українська культура багата творчістю, яка водночас розважає і повчає. Тож для тих, хто бажає зануритися в український колорит і поєднати це з вивченням мови, пропонуємо кілька наступних джерел.

  • Fairytalez.com. Сайт дає доступ до різноманітних казок, зокрема народних українських. Тут і «‎Солом'яний бичок», і «‎Золотий черевичок», і «‎Котик і Півник» і багато інших. До речі, у кожному творі вказано рекомендований рівень знання англійської (від Easy до Advanced). 
  • World of Tales. На цьому ресурсі також зібрано цілі колекції творів зі всього світу. З української літератури представлена збірка з 27 казок.
  • «The Magic Egg and Other Tales from Ukraine», 1997. Книга є збіркою українського фольклору. Всього тут забрано 33 легенди та дитячі казки англійською мовою, а увесь зміст поділено на 4 частини — казки про тварин, повчальні історії, легенди й казки, а також історії про те, як і чому.

Дата публікації: 30/11/2023 19:15
Дата перевидання: 30/11/2023 19:15
Автор: Oratorica
Tori Hello
Перевір свій рівень англійської на безкоштовному тестуванні

Познайомимось, визначимо рівень володіння мовою та покажемо, як проходить навчання

Розповімо як
проходять заняття

🎓 Розповімо про навчання, викладачів, графік та оплату

👩‍🏫 Призначимо безкоштовний пробний урок

З питань корпоративного навчання зв’яжіться з нами по email

direktor@oratorica.com.ua
contacte
free call